Wedding Music


 
foto: Catelijne Walet

foto: Catelijne Walet

Wil je trouwen ( en weet je ook al met wie ) maar zoek je nog een sfeervolle trouwlocatie in Rotterdam? Kom dan overdag een kijkje nemen in het monumentale Rotterdamse stadhuis aan de Coolsingel!

De bodes zullen je graag rondleiden om de drie trouwzalen te laten zien. Op de begane grond, links van de grote ontvangsthal zijn twee mooie trouwzalen, geschikt voor het geven van je ja-woord te midden van een niet al te groot gezelschap.

Wanneer van uit de hal de statige trap op gaat kom je op de omloop waar aan de ene kant de ingang is van de Raadszaal en aan de andere kant de ingang is van de Burgerzaal.

Op de eerste verdieping bevindt zich links van de Burgerzaal de kamer waar het College van Burgemeester en Wethouders wekelijks vergadert en rechts van de Burgerzaal bevindt zich de Trouwzaal. 

Je komt die zaal binnen via de Burgerzaal door onder de prachtige balustrade door te lopen. En op het orgel dat op die balustrade staat wordt gespeeld tijdens de ‘eerste-klasse’ huwelijken.

foto: Catelijne Walet

foto: Catelijne Walet

Wanneer je in die prachtige zaal trouwt wordt de ceremonie opgeluisterd met live muziek uitgevoerd door de Rotterdamse stadsorganist Geert Bierling.

Je kunt muziekstukken aanvragen die op de vleugel en/of op het 100-jarige concertorgel worden uitgevoerd.

Standaart-Concertorgel

Het Concertorgel in de Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis is speciaal ontworpen voor deze feestzaal, met de bedoeling er op te musiceren tijdens ontvangsten, diners, concerten en ook tijdens de zogenaamde 'eerste klasse' huwelijken. 

Het instrument werd in 1920 in gebruik genomen en is gebouwd door de in die tijd bekende orgelbouwer Standaart.

Henri Evers, architect van het stadhuis, had feestelijke muziek in gedachte toen hij in 1916 een front-ontwerp maakte voor dit orgel. Hij tekende namelijk niet alleen een orgelfront met een speeltafel voor de organist, maar tekende op het balkon ook een orkest met een dirigent ervoor, allemaal vrolijk musicerend op de orgelgalerij. 
En uit de trouwzaal schrijdt een bruidspaar de Burgerzaal binnen.
Evers hoorde mars- en dansmuziek; pauken & trompetten!


TROUWEN in het Rotterdamse STADHUIS:

http://www.rotterdam.nl/trouwen
 

HOE KLINKT HET STANDAART CONCERTORGEL?

http://www.stadsmuziek.nl/stadsorgels/