Een knipoog van bach #4

Maandag 4 juni 2018 / 12.45 uur / lunchconcert
Rotterdam / Concertgebouw De Doelen / Grote Zaal
GEERT BIERLING Doelenorgel

Toegang vrij


Programma: 
Vijf variaties uit de Koraalpartita ‘Nun danket alle Gott’
Koraalaria over Psalm 130
Koraaltrio over Psalm 42
Koraalaria over Psalm 43
Improvisatie over de naam B.A.C.H.Een reeks van vier lunchconcerten op het grote Doelenorgel.
De afgelopen jaren presenteerde Geert Bierling op het Doelenorgel een kleurrijk repertoire, van Sweelinck tot Poulenc. Ook speelde hij eigen transcripties van instrumentale werken van onder anderen Händel, Mozart, Saint-Saëns en Elgar. Daarnaast begeleidde hij tal van zwijgende filmklassiekers.

Knipoog van Bach…
Een goed bewaard geheim is dat Geert Bierling graag improviseert in een symfonische stijl en dat hij in de loop der jaren diverse orgelwerken componeerde in de Noord- en Midden-Duitse barokstijl. 

Alsof hij persoonlijk van de grote Bach les kreeg. Zo klinken zijn nieuwe Koraaltrio’s, Koraalaria’s, Koraalpartita’s, Preludes, Fuga’s en Suites. Maak tijdens deze vier lunchconcerten kennis met Bierlings talenten op het gebied van improvisatie en compositie.

PROGRAMMA

Vijf variaties uit de Koraalpartita ‘Nun danket alle Gott’ *
Koraalaria - psalm 130
Koraaltrio - psalm 42
Koraalaria - psalm 43
Improvisatie over de naam B.A.C.H.

Eind 2017 is een cd verschenen met live opnamen van Geert Bierling met symfonische improvisaties en composities in barokstijl, die hij uitvoerde tijdens concerten op zes Hollandse orgels. Een aantal composities die geprogrammeerd staan tijdens de lunchconcerten is op deze cd te beluisteren. Na afloop van de lunchconcerten is de cd te koop.