STILLE FILM

DIE BÜCHSE DER PANDORA (1929)

 

VRIJDAG 5 FEBRUARI 2016
FILMCONCERT / DIE BÜCHSE DER PANDORA
Groningen / Der Aa-kerk / 20.30 uur

Toegangskaarten: info www.groningerforum.nl


GEERT BIERLING live-orgelbegeleiding 


Programma

IFFR in Groningen

In vijf dagen tijd wordt er in het Groninger Forum voor filmliefhebbers en cinefielen een dwarsdoorsnede getoond van het moois dat International Film Festival Rotterdam 2016 te bieden heeft. Noordelijke filmadepten die zich de reis naar de Maasstad willen besparen, Randstedelijke filmliefhebbers die wel eens wat anders willen en andere bioscoopbezoekers die vanuit hun bioscoopstoel een trip willen maken naar verre streken, zijn allen van harte welkom op de 20ste Groningse pocketeditie van IFFR. Houd http://www.groningerforum.nl/ in de gaten voor het programma van de komende editie. 

De Rotterdamse stadorganist GEERT BIERLING werd uitgenodigd om tijdens dit Groningse filmfestival  de zwijgende film “Die Büchse der Pandora” ( regie: Georg Wilhelm Pabst ) muzikaal te begeleiden met een LIVE geïmproviseerde filmscore op het beroemde Schnitger orgel in de Der Aa-kerk.

afbeelding: De Amerikaanse actrice Louise Brooks die in 'Die Büchse der Pandora'  het hoofpersonage Lulu speelt. Zij verhuisde voor de filmopname naar Europa, waardoor Marlene Dietrich de rol aan haar neus voorbij zag gaan. De film ging op 9 februari 1929 in première.