VIOOLDUIVELS…. 

zaterdag 22 juni 2019 / 13.15 - 14.30 uur

MATINEECONCERT 
Stadhuis Rotterdam / Burgerzaal
concert zonder pauze VIOOLDUIVELS….
Jonge studenten van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut presenteren zich tijdens dit zaterdagmiddagconcert. Voor drie docenten en de Rotterdamse stadsorganist is een rol weggelegd in de Bagatellen opus 47 van Antonín Dvořák  voor strijktrio en harmonium.

YOUNG TALENT ORCHESTRA
MIKHAIL ZEMTSOV
dirigent
MARINA MEERSON viool 
MIKHAIL ZEMTSOV altviool
KATJA DIRVEN cello 
GEERT BIERLING Parijs drukwindharmonium (1880)

Toegang vrij / reserveren verplicht

Reserveer LINK

Jong geleerd, oud gedaan" is een gezegde, dat zeker opgaat voor het bespelen van een muziekinstrument. Hoe eerder er begonnen wordt met het ontwikkelen van muzikale vaardigheden, des te hoger is het niveau dat kan worden bereikt. Jonge kinderen zijn veel flexibeler in het leren dan ouderen. Het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut is een muziekopleiding, die zich speciaal richt op jeugdige violisten, altviolisten, cellisten en contrabassi. Het instituut kent gemiddeld zo'n 150 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 19 jaar. De kinderen wordt de mogelijkheid geboden om spelenderwijs kennis te maken met de instrumenten. Door de gedegen opleiding en de verantwoorde begeleiding is er alle ruimte voor ontplooiing van hun talenten en blijft het plezier in het maken van muziek bewaard. Deze aanpak is voor Nederland uniek.

2019-06-22 gb_02.jpeg


‘Panfluiter des Vaderlands’ Matthijs Koene trad in januari van dit jaar eerder op in de Burgerzaal met zijn vaste gitarist Stefan Gerritsen in divers programma van ‘Bach tot Piazzolla’. Geert Bierling bespeelde toen zijn Parijse harmonium en het concertorgel in de Burgerzaal. 

Deze keer zal Matthijs Koene soleren in een barokprogramma waarbij Geert Bierling het fraaie Steendam kamerorgel bespeelt. Twee barokspelers van formaat zullen zich bij hen voegen:

Lucia Swarts op violoncello en Maggie Urguhart op violone.

Op het programma staan solowerken, sonates en concerten van drie barokmeesters die tijdens hun leven, maar nog meer daarna talloze ‘Kenners & Liefhebbers’ hebben laten genieten van hun muzikale vindingrijkheid.