The Merry Widow

za 18 mei 13.15 – 15.50 uur filmconcert met pauze
Rotterdam / Stadhuis / Burgerzaal

De prachtige Burgerzaal van het Rotterdamse Stadhuis vormt het decor voor een herneming van de zwijgende filmklassieker met live concertbegeleiding uit 1925: Merry Widow Walz. Stadsorganist en -beiaardier Geert Bierling brengt de verloren gegane oorspronkelijke filmscore opnieuw tot leven. Op het aanwezige standaart-concertorgel uit 1920 speelt hij een geïmproviseerde filmscore met veel motieven uit de oorspronkelijke partituur.

In 1925 bewerkte de Amerikaanse flmregisseur Erich von Stroheim Die lustige Witwe, één van de bekendste operettes van de Oostenrijks-Hongaarse componist Franz Lehár (1870-1948) tot een zwijgende film met live orkestbegeleiding: The Merry Widow. De verfilming bevatte alle ingrediënten om het tot een groot kassucces te maken. Ondanks de aanpassingen van Lehárs oorspronkelijke script door Stroheim bleven een aantal opwindende operette scenes gehandhaafd zoals de Nachtclubscene en de meeslepende ‘Merry Widow Walz’.

Toegang vrij / reserveren verplicht

2019-05-18 gb_02.jpg

Stadsorganist Geert Bierling is samen met Richard de Waardt ook stadsbeiaardier van Rotterdam. Meer muziek horen van de stadsbeiaardiers tijdens Operadagen Rotterdam? Dat kan!

Opera op straat

Tijdens het festival klinken iedere dag bekende operamelodieën uit de Laurenstoren, de Stadhuistoren en de toren van de Oude Kerk in Delfshaven. De arrangementen zijn speciaal door de stadsbeiaardiers gemaakt voor deze drie stadscarillons. Iedere heel uur, tussen 10.00 en 18.00 uur, klinkt voordat de klok de tijd aanslaat een operamelodie.

De grootste opera-jukebox van Nederland

Op zaterdag 25 mei speelt Richard de Waardt verzoeknummers op het carillon van de Laurenstoren tussen 13.00 en 14.00 uur. Als je het kan fluiten, kan Richard het spelen. Verzoekje doen? Stuur een mailtje naar: stadsbeiaardier@rotterdam.nl en wie weet klinkt jouw lievelingsaria 25 mei door heel Rotterdam!

Meer informatie over de carillions en de beiaardiers vind je op de website van Rotterdam Torenmuziek: www.torenmuziek.nl.