MOESORGSKI’S SCHILDERIJEN

zaterdag 17 februari 2018 / 13.00 uur
Rotterdam / Concertgebouw De Doelen / Grote Zaal
Toegang vrij

Geert Bierling Doelenorgel
Rotterdam Philharmonic Brass Qwartet

Erwin ter Bogt & Simon Wierenga trompet
Pierre Volders euphonium en trombone
Remko de Jager trombone en bastrombone

Dit concert is gratis toegankelijk, maar het aanvragen van een toegangskaart is verplicht


2017-08-25 B - photo Jan Smelik.JPG

programma


Rachmaninov Prelude in cis op.3 nr.2 (bew. Bierling)
Rachmaninov Variaties op een thema van Corelli (bew. Bierling)
Moesorgski Schilderijen van een tentoonstelling (bew. Bierling)

De koperblazers van het Rotterdam Philharmonisch Orkest staan bekend als uitmuntende musici. Samen met Doelenorganist Geert Bierling zorgen zij zonder meer voor een spetterend concert!

Na een prelude en de Corelli-variaties van Rachmaninov spelen de Rotterdamse musici Moesorgski’s geliefde Schilderijen van een tentoonstelling, het muzikale verslag van Moesorgski’s wandeling langs tien schilderijen van zijn vriend Viktor Hartmann, een Russische architect en schilder. Geert Bierling tekent voor de drie bewerkingen.
 

PRESENTATIE van twee Doe-Orgels
Direct na afloop van dit concert worden twee bijzondere instrumenten aan het publiek voorgesteld die de komende jaren gebruikt gaan worden voor allerlei orgel educatie projecten voor jong & oud die de Doelen organiseert i.s.m. Stichting Stadsmuziek en andere Rotterdamse orgelpartners.

De Doelen kon dit jaar zelf een Doe-Orgel aanschaffen en een tweede instrument kon worden aangekocht door een bijdrage uit het steunfonds van de Vrienden Stichting Stadsmuziek.

Wie kan zo’n bouwpakket in elkaar zetten?
Iedereen kan plezier beleven aan het in elkaar zetten van deze mini-orgels. Ook als je (nog) niet kunt spelen is het Doe-Orgel een boeiend instrument om naar te luisteren, om te bekijken en uiteraard om eens zelf te bouwen! De afgelopen jaren zijn er al meerdere  Doe-Orgels gebouwd en met succes gebruikt door organisten, muziekdocenten en orgelbouwers bij hun lessen of orgelexcursies.