Een knipoog van bach #2

Maandag 16 april 2018 / 12.45 uur / lunchconcert
Rotterdam / Concertgebouw De Doelen / Grote Zaal
GEERT BIERLING Doelenorgel

Toegang vrij


Programma:

Preludium in G
Sinfonia in e
Suite in e - Prelude, Fuga, Sarabande, Gigue & Double
Improvisatie in de vorm van een Rondeau Symphonique

Een reeks van vier lunchconcerten op het grote Doelenorgel.
De afgelopen jaren presenteerde Geert Bierling op het Doelenorgel een kleurrijk repertoire, van Sweelinck tot Poulenc. Ook speelde hij eigen transcripties van instrumentale werken van onder anderen Händel, Mozart, Saint-Saëns en Elgar. Daarnaast begeleidde hij tal van zwijgende filmklassiekers.

Knipoog van Bach…
Een goed bewaard geheim is dat Geert Bierling graag improviseert in een symfonische stijl en dat hij in de loop der jaren diverse orgelwerken componeerde in de Noord- en Midden-Duitse barokstijl. 

Alsof hij persoonlijk van de grote Bach les kreeg. Zo klinken zijn nieuwe Koraaltrio’s, Koraalaria’s, Koraalpartita’s, Preludes, Fuga’s en Suites. Maak tijdens deze vier lunchconcerten kennis met Bierlings talenten op het gebied van improvisatie en compositie.

PROGRAMMA
Preludium in G
Sinfonia in e *
Suite in e: Prelude, Fuga, Sarabande, Gigue & Double *
Improvisatie: Rondeau symphonique

Eind 2017 is een cd verschenen met live opnamen van Geert Bierling met symfonische improvisaties en composities in barokstijl, die hij uitvoerde tijdens concerten op zes Hollandse orgels. Een aantal composities die geprogrammeerd staan tijdens de lunchconcerten is op deze cd te beluisteren. Na afloop van de lunchconcerten is de cd te koop.