Een knipoog van bach #1

Maandag 5 maart 2018 / 12.45 uur / lunchconcert
Rotterdam / Concertgebouw De Doelen / Grote Zaal
GEERT BIERLING Doelenorgel

Toegang vrij


Programma: 

Uit het Schnitger Orgelboek - Zes koraalvoorspelen in barokstijl
Fantasie ‘Allein Gott in der Höh sei Ehr’ 
Duo ‘Vater unser im Himmelreich’
Koraalaria ‘O Haupt voll Blut und Wunden’
Duo ‘Was Gott tut, das ist Wohlgetan’ 
Koraalaria ‘Wer nur den lieben Gott lässt walten’
Duo ‘Jesu meine Freude’ 
Improvisatie in de vorm van een Introductie & Passacaglia

Een reeks van vier lunchconcerten op het grote Doelenorgel.
De afgelopen jaren presenteerde Geert Bierling op het Doelenorgel een kleurrijk repertoire, van Sweelinck tot Poulenc. Ook speelde hij eigen transcripties van instrumentale werken van onder anderen Händel, Mozart, Saint-Saëns en Elgar. Daarnaast begeleidde hij tal van zwijgende filmklassiekers.

Knipoog van Bach…
Een goed bewaard geheim is dat Geert Bierling graag improviseert in een symfonische stijl en dat hij in de loop der jaren diverse orgelwerken componeerde in de Noord- en Midden-Duitse barokstijl. 

Alsof hij persoonlijk van de grote Bach les kreeg. Zo klinken zijn nieuwe Koraaltrio’s, Koraalaria’s, Koraalpartita’s, Preludes, Fuga’s en Suites. Maak tijdens deze vier lunchconcerten kennis met Bierlings talenten op het gebied van improvisatie en compositie.

Eind 2017 is een cd verschenen met live opnamen van Geert Bierling met symfonische improvisaties en composities in barokstijl, die hij uitvoerde tijdens concerten op zes Hollandse orgels. Een aantal composities die geprogrammeerd staan tijdens de lunchconcerten is op deze cd te beluisteren. Na afloop van de lunchconcerten is de cd te koop.